exit
Roadtrip i Norge? Se alle fordelene med bobil!

Reis på nye eventyr i en bobil og opplev det aller beste av landet vårt! Litt av sjarmen med bobilferie er at man har friheten til å kunne endre planene underveis.

Roadtrip i Norge? Se alle fordelene med bobil!

Reis på nye eventyr i en bobil og opplev det aller beste av landet vårt! Litt av sjarmen med bobilferie er at man har friheten til å kunne endre planene underveis. Du er kanskje en av dem som skal på din første roadtrip i vårt langstrakte land? I denne guiden kan du lese mer om alle mulighetene hjulferie gir.

Frihet på hjul Utforsk byer du ikke har vært innom før, nyt solfylte dager på en hyggelig campingplass eller kanskje du heller vil fricampe? Med bobil har du mange valgmuligheter! Fottur Det er så mye fint å se og oppleve langs veiene i Norge. Små og store daler med frodig skog og et vakkert kulturlandskap. Her ligger idylliske gårder med brunsvidde tømmerhus og på enga rundt går husdyr på beite. Mot horisonten, majestetiske fjell med viltre elver og forrykende fossefall, før vannstrømmen roer seg og danner store, dovne svinger nede i dalbunnen. I nord, vest og sør, en lang og vakker kystlinje med øyer, holmer og skjær.  Ja, vi bor i et vakkert land!

Ferierer du med bobil har du alt du trenger med deg. Bobiler har kjøkken, soveplasser, bad og en sittegruppe. Dette gir deg frihet til å kunne velge hvor du vil reise og overnatte. I et feriehjem på hjul har du mulighet til å komme tettere på alle de fine naturopplevelsene. Parker bobilen ved et fjellvann og bruk dagen til å gå på tur i uberørt natur blant mektige fjell. Perfekt for deg som liker aktiv ferie!

Fricamping er en fin mulighet til å komme enda tettere på de spektakulære naturopplevelsene, men hva er fricamping og hvor har du lov til å parkere? Fricamping er når man overnatter på steder som i utgangspunktet ikke er tilrettelagt for bobil eller campingvogn.

Denne formen for camping er regnet som ferdsel og opphold i naturen, og er derfor regulert av friluftsloven. I Norge er det heldigvis trygt å fricampe, så det er ikke noen krise dersom du ender opp uten campingplass en natt eller to - og det gir deg jo mulighet til å være enda mer spontan på turen!